Hírek


2011.06.07.

TÁJÉKOZTATÁS

Felső övezeti ivóvíz ellátás.

 

A „Felső övezeti” ivóvíz ellátást biztosító tervanyagok engedélyének határideje rövidesen lejár. Annak érdekében, hogy a terv – és a szervezők által bele fektetett rendkívül sok munka, valamint a tulajdonosok által bele fizetett pénz – ne vesszen el, az engedély meghosszabbítására intézkedtünk.

Az engedély meghosszabbítása további egy évig lehetséges. Ezt követően – amennyiben nem kezdődik meg legalább részlegesen a megvalósítás – újra végig kell csinálni a tervezési, és engedélyezési munkákat.

Az érintett tulajdonosoknak az érdeke, hogy ebben az egy évben megszerveződjenek a megvalósítás érdekében. Részünkről a korábbiakhoz hasonlóan minden segítséget megadunk az eredményes munka érdekében.

Egyúttal megköszönöm azoknak a szervezésben részt vett tulajdonosoknak a munkáját, akik a többiek érdekében hatalmas erőfeszítéseket tettek, rengeteget dolgoztak a siker érdekében. Nem rajtuk, és nem rajtunk múlott, hogy eddig érdemben nem volt eredménye a megvalósításnak.  

 

Pákozd, 2012. január 18.

 

                                                         Takács János

                                                          polgármester


Részletek
2011.09.08.

Szennyvízberuházás (Sajtóközlemény)

Szennyvíz beruházás megvalósítás helyzete.

„Székesfehérvár Megyei Jogú Város és térsége (Pákozd, Pátka, Seregélyes) szennyvíz-csatorna hálózatok bővítése” tárgyú, KEOP-1.2.0/2F-2008-0006 azonosító számú projekt.

Tájékoztatom az érintetteket, hogy a szennyvíz kivitelezési munkái folyamatosan haladnak. A konkrét munkavégzés helyszíneiről a Szennyvíz Project honlapján folyamatosan tájékozódni lehet.

Jelenleg Pákozdon a csőhálózat 70 %-a készen van. Tavasszal megkezdődnek a részleges műszaki átadások. ezt követően ezeken a szakaszokon a rákötések megtörténhetnek. (Sajnálatos esetek is történtek, ahol a lakók hozzájárulás nélkül rákötöttek a kiépített, de még nem üzemképes hálózatra!)

A házi bekötéseket előírásoknak megfelelően, szabványos anyagok felhasználásával lehet elkészíteni. Azt a leendő üzemeltető FEJÉRVÍZ Zrt szakembereinek át kell vennie eltakarás előtt. A FEJÉRVÍZ-zel kötött megállapodás értelmében a megvalósítás időszakában történő rákötések esetében ingyenes lesz az eljárás. Utólagos rákötéseknél viszont már fizetni kell érte.

Az utak jelenleg csak ideiglenes helyreállítást kapnak. A végleges helyreállítások tavasz folyamán kezdődnek el. A helyreállítások során csak az eredeti pályaszerkezettel azonos minőséget biztosít az EU-s pályázat, ezért attól eltérni csak külön finanszírozás biztosítása esetén lehetséges.

A csőhálózat fektetésének határideje 2012 május 31, míg a teljes befejezés szerződés szerint 2012 október 31.

A lakossági önerő befizetésekre kérem minden érintett figyeljen oda, mert a számláinkat folyamatosan fizetnünk kell.

 

Pákozd, 2012. január 18.

 

                                                      Takács János

                                                      polgármester

 

 

 

 

 

 

 


Részletek
2011.04.12.

KÖSZÖNET

Vannak még kik szívükön viselik mások sorsát. Ezúton szeretnénk megköszönni maroknyi segítőkész csapat szívbéli adományát,kik segítettek egy bajba jutott, anya nélkül tengődő nagy családnak. Martonyi községben él egy család kiket sokan megismerhettek a televízióból,a hat gyereket a nagypapa neveli az édesapa csak három hetente jár haza. Távol 300 km-re kapott munkát. Elhatároztuk,hogy segítünk rajtuk,kezdeményezésünkhöz 25 család csatlakozott.Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Martonyi Polgármester Úrnak a közreműködéséért,és a pákozdi Polgármester Úr segítségéért,és a családoknak akik segítő kezet nyújtottak. Tisztelettel,egy pákozdi család.  


Részletek
2011.01.28.

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

 Indulhat a székesfehérvári csatornaprojekt

 Székesfehérvár, 2011. január 26. A „Székesfehérvár Megyei Jogú Város és térsége – Pákozd, Pátka, Seregélyes – szennyvízcsatorna hálózatok bővítése” projekt valamennyi közbeszerzése eredményesen lezárult. Az Önkormányzati Társulás és a nyertes kivitelező képviselői aláírták azt a szerződést, amelynek értelmében a KSZ 2010 Konzorcium – a KÖZGÉP Zrt. és a Szabadics Zrt. – összesen 7 830 437 654 forintért végzi el a szükséges munkákat. Ezzel a négy településen európai uniós támogatással megkezdődhet a környezetvédelmi nagyberuházás megvalósítása, amelynek befejezése 2012 végére várható – erről tartottak sajtónyilvános munkaindító értekezletet a székesfehérvári Hiemer-házban.

 


Részletek
2010.12.08.

ADÓVÁLTOZÁS!

                           TÁJÉKOZTATÓ

                 a 2011. évi adómértékekről

 

 

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Pákozd Község

Önkormányzata Képviselő-testületének döntése

értelmében 2011.01.01-től a helyi adók az alábbiak

szerint változnak:

 

Mag.személyek komm. adója:      17.000,- Ft/év/ ingatlan

Helyi iparűzési adó:                      1,6%

Építményadó:                               150,- Ft / m²

 

Az építményadó Pákozd Község Önkormányzatának

hatályos Rendezési terve szerinti „Kereskedelmi

gazdasági szolgáltató” jelzéssel ellátott területein

(iparterületek) kerül bevezetésre.

 

Lehelné dr. Lovászi Rita

jegyző

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 


Részletek