Hírek


2017.09.04.

Sajtóközlemény - parlagfüves területek légi felderítéséről

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A jövő héten megkezdődik a parlagfüves területek légi felderítése

A Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai szeptember 4. napján megkezdik a parlagfüves területek helikopteres felderítését is, a gépjárműves területbejárások mellett. A légi felderítés során a megye teljes területét ellenőrzik a szakemberek.

A földhasználók és földtulajdonosok, valamint a gazdálkodó szervezetek feladata minden év július 1-e után a parlagfű virágbimbó kialakulásának megakadályozása. Nagyon fontos, hogy ezt az állapotot fenn kell tartaniuk a tenyészidőszak végéig.

Az elmúlt évi felderítések során a megye parlagfű fertőzöttsége a korábbiaknál kedvezőbb képet mutatott. A szakemberek bíznak a földhasználók hozzáállásában, és abban, hogy ez a tendencia az elmúlt időszakban lehullott csapadék ellenére is fennmarad.

A Fejér Megyei Kormányhivatal kommunikációs szakembere sajtóválaszában nem a magánvéleményét, hanem a szervezet álláspontját közvetíti. Kérjük, hivatkozásaikban a szervezetre szíveskedjenek utalni.

 

Fejér Megyei Kormányhivatal

Székesfehérvár, 2017. augusztus 31.

Üdvözlettel:

Szakonyi Balázs

kommunikációs referens

Fejér Megyei Kormányhivatal

Kormánymegbízotti Kabinet

Székesfehérvár, Szent István tér 9.

Telefon: (+36) 22/526-916

Mobil: (+36) 20/539-2237

E-mail: szakonyi.balazs@fejer.gov.hu

Honlap: www.kormanyhivatal.hu/hu/fejer


Részletek
2017.08.22.

Tekerd magad Európába! - Felhívás az I. Országos Kerékpáros Találkozó és Fesztivál

Tekerd magad Európába!

Húzz sisakot és pattanj nyeregbe, bringázz Balatongyörökre!

Péntektől vasárnapig a drótparipák hazai fővárosa Balatongyörök Téged is rengeteg programmal vár!

Az I. Országos Kerékpáros Találkozón és Fesztiválon augusztus 25-én pénteken a garantált jó hangulatról Rock & roll show-val a Győri Nemzeti Színház művészei, majd a Happy Gang gondoskodnak, majd éjjel nagyszabású retro diszkóba csap át a buli!

Másnap, augusztus 26-án szombaton délelőtt 10 órakor laza kerékpártúrák indulnak el. A bringázás szerelmesei délután kettőkor megismerkedhetnek a kerékpár történetével. 17 órakor indul Keszthelyre a nagyszabású jótékonysági célokat szolgáló kalapostúra. Este fél nyolckor a Mystery Gang adja meg az alaphangulatot, ami Ganxsta Zolee-val és a Kartell-el hág a tetőfokára, majd levezetésként diszkó hajnalig.

Az I. Országos Kerékpáros Találkozó és Fesztivál augusztus 26-án, vasárnap reggel kilenckor össznépi reggelivel és azt követően közös kerékpáros-túrával folytatódik.

A nyár nagy bringás eseménye mindegyik napon számos érdekes, hasznos információt, új ismereteket, tartalmas szórakozást kínál. Vetélkedők, kvízjátékok, bringa szerelési oktatás, extrémsport bemutatók, kerékpár-szépségverseny, KRESZ-képzés, bikarodeó, hennafestés, tetoválás, sörbicikli, mellett a résztvevők megismerkedhetnek a kerékpáros-szervezetekkel, továbbá betekintést nyerhetnek a magyarországi és uniós kerékpárút-fejlesztési tervekbe.

Az esemény fővédnöke: RÉVÉSZ MÁRIUSZ kormánybiztos.

Jegyek elővételben a www.jegy.hu oldalon, vagy a helyszínen vásárolhatóak. Tizennégy éves kor alatt a részvétel ingyenes!

 

 

 


Részletek
2017.08.21.

A Depónia Nonprofit Kft. tájékoztatása

Tisztelt Lakosság!

Engedjék meg, hogy szíves figyelmükbe ajánljam a Depónia Nonprofit Kft. honlapját, továbbá Facebook oldalát, melyeken folyamatosan friss információval látjuk el az oldalra látogatókat.

Honlap: www.deponia.hu

Településkereső, mely az adott településre vonatkozó információkat tartalmazza. (Pl. hulladéknaptár)

Facebook oldal: Depónia Nonprofit Kft. - https://www.facebook.com/deponianonprofitkft/

Továbbá ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Depónia Nonprofit Kft. logója megváltozott. 

További kérdések esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Üdvözlettel,

Polónyi Dóra

PR vezető

Depónia Nonprofit Kft.

8000 Székesfehérvár, Sörház tér 3.

Mobil: 70/669-9717

Telefon: 22/507-419/246. mellék

Honlap: www.deponia.hu


Részletek