Hírek


2017.10.06.

Bursa Hungarica

BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT

Pákozd Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2018. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára.

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának

határideje: 2018. november 7.

Az A típusú és a B típusú pályázati kiírás részletes feltételeit a mellékelt tájékoztatók tartalmazzák

Pákozd, 2017. október 03.

dr. Kömüves Hajnalka s.k.


Részletek
2017.09.18.

Tájékoztatás szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének feltételeiről

Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének feltételeiről

Pákozd Nagyközség Önkormányzata - a szünidei gyermekétkeztetés keretében - ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő, törvényes képviselő kérelmére, a hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére. A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott őszi, téli és tavaszi tanítási szünet, valamint az ezen időtartamra eső, a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatti munkanapokon és a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott nyári tanítási szünet időtartama alatt legalább 43 munkanapon, valamint az ezen időtartamra eső, a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatti munkanapokon szervezi meg.

Pákozd Nagyközség Önkormányzata az őszi szünet időtartama alatti munkanapokon, azaz 2017. október 30., 31. és 2017. november 02., 03. napján az Ingókő Étterem által az étel kiszállításával oldja meg a szünidei gyermekétkeztetést az azt igénylő jogosultak számára.

Pákozd, 2017. szeptember 15.

Dr. Kömüves Hajnalka        jegyző s.k.


Részletek
2017.09.04.

Sajtóközlemény - parlagfüves területek légi felderítéséről

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A jövő héten megkezdődik a parlagfüves területek légi felderítése

A Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai szeptember 4. napján megkezdik a parlagfüves területek helikopteres felderítését is, a gépjárműves területbejárások mellett. A légi felderítés során a megye teljes területét ellenőrzik a szakemberek.

A földhasználók és földtulajdonosok, valamint a gazdálkodó szervezetek feladata minden év július 1-e után a parlagfű virágbimbó kialakulásának megakadályozása. Nagyon fontos, hogy ezt az állapotot fenn kell tartaniuk a tenyészidőszak végéig.

Az elmúlt évi felderítések során a megye parlagfű fertőzöttsége a korábbiaknál kedvezőbb képet mutatott. A szakemberek bíznak a földhasználók hozzáállásában, és abban, hogy ez a tendencia az elmúlt időszakban lehullott csapadék ellenére is fennmarad.

A Fejér Megyei Kormányhivatal kommunikációs szakembere sajtóválaszában nem a magánvéleményét, hanem a szervezet álláspontját közvetíti. Kérjük, hivatkozásaikban a szervezetre szíveskedjenek utalni.

 

Fejér Megyei Kormányhivatal

Székesfehérvár, 2017. augusztus 31.

Üdvözlettel:

Szakonyi Balázs

kommunikációs referens

Fejér Megyei Kormányhivatal

Kormánymegbízotti Kabinet

Székesfehérvár, Szent István tér 9.

Telefon: (+36) 22/526-916

Mobil: (+36) 20/539-2237

E-mail: szakonyi.balazs@fejer.gov.hu

Honlap: www.kormanyhivatal.hu/hu/fejer


Részletek