Széchenyi Terv Plusz

Középületek épületenergetikai korszerűsítése Pákozdon

A kedvezményezett neve: 
Pákozd Nagyközség Önkormányzata

A projekt azonosító száma: 
TOP_PLUSZ-2.1.1-21-FE1-2022-00014

A projekt címe: 
Középületek épületenergetikai korszerűsítése Pákozdon

A szerződött támogatás összege: 
75 584 328 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 
2024.08.31.

A fejlesztés tárgya, célja:
A projekt a Kossuth Lajos Művelődési Ház, a Községháza valamint a Hivatali épület széles körű, a kor igényeinek megfelelő, energetikai korszerűsítését, és napelemes rendszerrel való ellátását célozza.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A művelődési ház épülethatároló szerkezetei felújítottak, a TNM rendeletnek megfelelnek, ezért nem szükséges a beavatkozás, ugyanígy a nyílászáró szerkezetek esetében sem. Egyedül a padlásfödém rétegtervi hőátbocsátási tényezője nem megfelelő, ezért a padlásfödémen a meglévő rétegrenden 10 cm nem járható újabb kőzetgyapot hőszigetelő réteget helyezünk el. Gépészeti korszerűsítésként a korszerűtlen kazán új kondenzációs kazánnal kerül kiváltásra. Az átalakítás után a korábbi földgáz energiahordozó megmarad, a fogyasztás azonban csökken. A korszerűsítéssel a HMV rendszer nem érintett.

Megújuló energetikai elemként a fejlesztési javaslat HMKE fotovoltaikus rendszerek kialakítását tartalmazza mindhárom épület esetében.

Szórt azbeszttel a Projekt nem érintett, a meglévő palatető a községháza és a hivatali épület esetében azonban azbeszt tartamú. Az azbeszt tartamú fedés elbontásra és ártalmatlanításra kerül, helyette új, korszerű héjalás kialakítása történik.

Vissza