Hírek


2024.04.02.

Hamis wifi-hálózat létrehozása (Evil twin phishing)

Hamis WiFi hálózat létrehozása atz új csalási módszer:

Ennél az elkövetési módnál a támadók egy ismert, legitim vezeték nélküli (WiFi) hozzáférési ponttal azonos nevű hamis hozzáférési pontot hoznak létre. A támadók ezután ráveszik az áldozatokat, hogy csatlakozzanak rá az eszközükkel, majd megfigyelik, lehallgatják az óvatlanul a hálózatra csatlakozó felhasználók online forgalmát. Így érzékeny adatokhoz, például felhasználónevekhez és jelszavakhoz férhetnek hozzá. A felhasználók gyakran észre sem veszik, hogy támadás áldozatául estek.

Mit tegyen?

- Kerülje a „nem biztonságos” -nak jelzett vezeték nélküli hálózatokat!

- Lehetőség szerint kerülje a nyilvános WiFi-hálózatokhoz való csatlakozást!

- Kizárólag saját mobilinternetet, vagy megbízható (pl. otthoni) hálózatot használjon a webes böngészéshez, közösségi média használatához vagy banki ügyintézéshez!

- Ne használja a telefonja, eszköze „automatikus kapcsolódás WiFi-hálózatokhoz” funkcióját!

- Nyilvános WiFi-kapcsolat használatakor ne lépjen be olyan oldalra, ahol meg kell adnia felhasználónevét és jelszavát!

- Az autentikációt (hitelesítést) alkalmazó oldalak esetén használjon többfaktoros autentikációt – amennyiben van erre lehetőség!

 

Kép forrása: Google


Részletek
2024.03.26.

Tájékoztatás katonai gyalogmenetről

Tisztelt Lakosok!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy a Székesfehérváron működő Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) katonái 2024. április 11-én 08:00-11:00 között - a NATO megalakításának 75. évfordulója alkalmából - gyalogmenetet hajtanak végre Kisfalud és a Katonai Emlékpark között az alábbi menetvonalon:

Kisfalud - Kerékpár út - Pákozd-Budai út - Pákozd Honvéd emlékmű buszmegálló - Katonai Emlékpark Pákozd

Az útvonalon közel 100 fegyvertelen katona hajt végre menetet egyenruhában, csoportosan. A menet biztosításában - amelynek végrehajtásáról az illetékes rendőri szervek és a közútfelügyelőség is értesítve lett - Katonai Rendészek (megkülönböztető jelzéssel ellátott gépjárművekkel) fognak közreműködni.

 

Szíves megértésüket, türelmüket és együttműködésüket köszönjük!


Részletek