Hírek

Támogatás munkahelyteremtő beruházásokra, építésre

SKC-Consulting

Új pályázat munkahelyteremtő beruházások támogatására


Tisztelt Cím!

Megjelent a munkahelyteremtő beruházások támogatására irányuló 2014-es pályázat!

Új munkahelyenként 1,5-3 millió forintos, akár 70%-os támogatás beruházásra, építésre 340 millió forintig...

Az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása mellett a pályázat a vállalkozások számára többlettámogatás biztosít a gazdasági, társadalmi és munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetű területfejlesztési-statisztikai kistérségekben, településeken; az álláskeresők foglalkoztatását kiemelt összegű kiegészítő támogatással ösztönzi.

Támogatás összege:

Nem regisztrált álláskereső személy esetén, új munkahelyenként 1,5 millió Ft. Ezen kívül az alábbi kiegészítő támogatásokra lehet pályázni, külön-külön, illetve halmozottan:            

  • amennyiben a beruházás hátrányos helyzetű kistérségben, településen valósul meg, új munkahelyenként plusz 200 ezer Ft,
  • amennyiben a beruházás leghátrányosabb helyzetű kistérségben, településen valósul meg, új munkahelyenként plusz 300 ezer Ft,
  • amennyiben a beruházás befejezését követően a munkaügyi kirendeltségeken nyilvántartásban lévő kiközvetített álláskeresők foglalkoztatására vállalkozik a pályázó, új     amennyiben a pályázó roma munkavállaló foglalkoztatását vállalja, új munkahelyenként plusz 300 ezer Ft,
  • amennyiben a beruházás szabad vállalkozási zónában valósul meg, új munkahelyenként további plusz 400 ezer Ft.

A pályázatban szereplő beruházási projekthez legfeljebb 120 millió Ft, a hátrányos helyzetű kistérségekben, településeken, szabad vállalkozási zónákban megvalósuló beruházáshoz legfeljebb 240 millió Ft támogatás igényelhető. A projektenkénti támogatás összege a legalább 250 új munkahelyet - a szabad vállalkozási zónákból, leghátrányosabb helyzetű településekből pályázóknál 150 új munkahelyet - eredményező beruházás esetén legfeljebb további 100 millió Ft-tal növelhető.

A jelen pályázati kiírás keretében nyújtott támogatás regionális beruházáshoz kapcsolódó munkahelyteremtő, vissza nem térítendő támogatásnak minősül.

Előlegként a megítélt támogatás 20%-a igényelhető. A teljes bekerülési költség legalább 25%-át saját forrásból kell biztosítani.

Az elnyerhető támogatás mértéke:

Terület

Támogatás mértéke

Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és Dél-Dunántúl tervezési-statisztikai régiókban

50%

Közép-Dunántúl tervezési-statisztikai régióban

40%

Nyugat-Dunántúl tervezési-statisztikai régióban és Pest megyében

30%

Budapesten

10%

A támogatási intenzitások - a szállítási ágazat kivételével - a mikro-, kisvállalkozások beruházásai esetében 20 százalékponttal, a középvállalkozásoknál 10 százalékponttal növelhetők!

Támogatható tevékenységek köre:

  • Új műszaki berendezések, gépek, egyéb berendezések, felszerelések, valamint az immateriális javak közül a találmány, a szabadalom, a licenc és a know-how beszerzése.
  • Új épület, épületrész felépítésével kapcsolatos építési költségek, valamint ezen ingatlanok rendeltetésszerű használatának előfeltételét jelentő tételek: víz- és csatornahasználati, villamos-fejlesztési, gázelosztó vezetékre vonatkozó hálózatfejlesztési hozzájárulások.

Pályázók köre (KKV-k):

  • gazdasági társaságok
  • önkormányzatok, szövetkezetek országos érdekképviseleti szerve (egyesülete) által létrehozott vállalat
  • külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepei
  • szövetkezetek
  • egyéni vállalkozók
  • egyéni cégek

Elszámolható költségek:

Kizárólag új műszaki berendezések, gépek, egyéb berendezések, felszerelések, valamint az immateriális javak közül a találmány, a szabadalom, a licenc és a know-how beszerzése során felmerülő költségek. Az elszámolható költségek körében az új épület, épületrész felépítésével kapcsolatos építési költségek, valamint ezen ingatlanok rendeltetésszerű használatának előfeltételét jelentő (víz- és csatornahasználati, villamos-fejlesztési, gázelosztó vezetékre vonatkozó hálózatfejlesztési) hozzájárulások vehetők figyelembe. Más építési költség nem számolható el.

A pályázatok benyújtása: 2014. január 9 - február 14.

A szűk időkeretek miatt érdemes a pályázóknak a pályázatok megírását, illetve a dokumentumok összeállítását időben elkezdeni.

AMIBEN AZ ÖN SEGÍTSÉGÉRE LESZÜNK:

- Igényfelmérés - tervezett beruházás, beszerzés vizsgálata
- A pályázó alkalmasságának vizsgálata
- A projekt megfelelő ütemezéséhez szükséges tanácsadás
- A pályázati dokumentáció teljeskörű elkészítése
- A támogatás lehívásához szükséges projektmenedzsment

STRATÉGIAI PARTNEREINKEN KERESZTÜL A BESZERZÉSBEN IS SEGÍTSÉGET TUDUNK NYÚJTANI:

- KÍNÁLAT FELMÉRÉSE A SZÜKSÉGES ESZKÖZRE VONATKOZÓAN
- IMPORTTAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS, BESZERZÉS
- SZÜKSÉGES ÁRAJÁNLATOK BESZERZÉSE
- TÁMOGATÁSON KÍVÜLI FINANSZÍROZÁSI KONSTRUKCIÓK


Keresse munkatársunkat az alábbi elérhetőségen, vagy küldjön válaszlevelet erre az emailre!

ELÉRHETŐSÉG:

Kovács Ildikó
értékesítési menedzser
Email: ildiko.kovacs@skc.hu
Telefonszám: 06-70-866-0757
SKC-Consulting Kft
.
1031 Budapest, Monostori út 10.
www.skc.hu

Vissza