Hírek

Úthálózat fejlesztés

A következő időszak feladatainak meghatározása során az egyik kiemelten kezelt célterület a lakóházas körzetek úthálózatának fejlesztése.


Tisztelt Pákozdi Lakosok!

 

Jelentős lemaradásból indulva, három önkormányzati  ciklus megfeszített munkájával a Pákozdon megvalósított fejlesztéseinknek köszönhetően eljutottunk arra a szintre, hogy azokat a lemaradásokat is pótolni tudjuk az elkövetkező időszakban, amelyeket az itt élő közösség joggal elvár egy 21. századi településtől. Ezeket a fejlesztéseket csak pályázati források igénybevételével tudjuk megvalósítani.

A következő időszak feladatainak meghatározása során az egyik kiemelten kezelt célterület a lakóházas körzetek úthálózatának fejlesztése.

Az úthálózat fejlesztés előkészítése érdekében első lépésben felmértük azokat az útjainkat, amelyeket a jelenlegi közmű ellátottsági szint alapján indokoltnak tartunk. Ezek az érintett szakaszok túlnyomó részben a szennyvíz hálózat kiépítésével azonosak. Jelzem ennek kapcsán, hogy az útburkolat elhelyezése érdekében több helyen a szűk keresztmetszet miatt szélesítéseket kell végrehajtanunk, továbbá közműáthelyezéseket kell megoldanunk.

Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon sok útjavítási igény a mostani tervezetben még nem szerepel. Azonban az egyes fejlesztési feladatok egymásra épülnek. Ezért első lépésben ezeken a szakaszokon a közművesítést kell ösztönöznünk, megoldanunk, és azt követően készülhet el a végleges út.

Kérem a Tisztelt Lakosokat, hogy az úthálózat fejlesztésére készített alap dokumentációnkat véleményezzék, javaslataikkal egészítsék ki. A javaslatokat 2013. október 30-ig gyűjtjük a muszaki@pakozd.hu e-mail címen. Ezek ismeretében fogjuk véglegesíteni azt az anyagot, amely a pályázati dokumentáció alapját képezni fogja.

 

Pákozd, 2013. július 3.

 

                                                                                  Tisztelettel:

                                                                                                                     Takács János

                                                                                                                      polgármester

 

Pákozd Község úthálózat fejlesztési terve - .pdf formátum


 

Vissza