Hírek

Ipar születhet a Velencei-tó mellett

 Stabil, időtálló szerkezetű az a csarnok, amelyet tegnap adtak át Pákozdon, az új ipari parkban. A hosszú távra épített, hatalmas belterű építmény kis- és középvállalkozásoknak nyújthat kiváló működési feltételeket.

 - Pákozdon egyre többször történik valami – mondta Takács János, a nagy történelmű község polgármestere az ipari park első gyártócsarnokának avatóünnepségén. 

    Ebben igaza is lehet a településvezetőnek, hiszen a tavaly átadott kerékpárút, a község csatornázása, a nyári turizmus mind magasabb szintű kiszolgálása mellett most az ipar meghonosítása felé is nyitott a község. S bár ez nem ment egyszerűen, hiszen – Takács János elmondása szerint – voltak szép számmal ellenzői, tudomásul kell venni, hogy a rövid nyári időszakra korlátozódó turizmus mellett szükség van más bevételi forrásokra is. 
    A környezetbarát ipar meghonosítása – ami a műanyag nyílászárókat készítő üzemmel már korábban megkezdődött – most újabb lendületet kapott. A tegnap átadott mintegy 8800 négyzetméteres területen álló 2055 négyzetméternyi csarnokot már bérbe vették és hamarosan megkezdődik a munka is. 
    Az avatóünnepség előtti sajtótájékoztatón Tóth István, a Velencei-tavi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Gárdony város polgármestere azt emelte ki, hogy jó, ha az alig több mint két hónapra korlátozódó idegenforgalmi szezonon túl is van élet a tókörnyéken és a környezetvédelem szempontjait figyelembe vevő vállalkozások új munkalehetőségekkel várják a munkavállalókat.
    Molnár Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési ügynökség ügyvezetője az Új Széchenyi Tervről beszélt, míg a beruházó M7 Ipari Park Kft. munkatársa, Kokas Ferenc többek között egy látványos, 40 másodperces klipben mutatta be a csarnok építésének hét hónapját. 
    A hatalmas alapterületű, multifunkcionális csarnoktér belső kialakítása a bérlők igényei szerint rugalmas térelválasztást tesz lehetővé és egyaránt megfelel a gyártói, feldolgozói, vagy akár raktározási funkcióknak. Az épületben, amely teljesen hangszigetelt, ezen felül kialakítottak még 500 m2 irodarészt és egyéb kiszolgálóhelyiségeket. A most felavatott beruházás magába foglalja a közművesítést, a parkosítást és az épület eléréséhez szükséges útkapcsolat kiépítését is. 
    Az ipari park első vállalkozói csarnoka 161 millió forint Európai Uniós támogatás mellett 370 millió forint ráfordításával épült meg. A csarnok átadásán a nemzeti színű avatószalagot Takács János, Tóth István és Kokas Ferenc vágta át. 
 
 
Vissza