Hírek

Tájékoztatás


Tisztelt Polgártársaim!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy közösségünk 2014-ben ismételten szépen, együtt ünnepelte

Krisztus Urunk ünnepét.

Ez az ünnep közösségünk, családjaink, minden keresztény lelkületű honfitársunk legbensőségesebb ünnepe, amely a krisztusi hitet, a reményt, a szeretetet, és az örömhírt jelenti minden magyar lélek számára.

Az adventi hétvégeken sokan vettek részt. Egyes alkalmakkor az óvoda dolgozói, az iskolánk tanulói, és Kulturális Egyesületünk csoportjai adták elő az ünnephez méltó szavalatokat, énekeket.

Az ünnepi fények kiteljesedése eredményes pályázatunknak köszönhető. Az adventi koszorú lakossági összefogással készült. A falu karácsonyfája felajánlásból került a helyére. Sokan, gyermekeikkel együtt díszítették fel azt, köszönet érte.

Az ünnepi időszakban karácsonykor és újévkor több mint 40 fő szegénysorban lévő társunk részére a Pákozd-ért Alapítvány támogatásával tudtunk meleg élelmet biztosítani. Sok rászoruló család részére juttattunk el, a nagyközség önzetlen vállalkozói általi adományokból készített csomagot.

Rendkívül sikeres volt a „Falu Karácsonya” ünnepi programunk. Helyi csoportjaink kiváló előadásai mellett testvértelepülésünkről, Bihardiószegről érkezett nótás kedvű népzenei csoport biztosított számunkra maradandó élményt. Nagy örömmel állapíthatjuk meg, hogy a rendezvényen sok érdeklődő vett részt. Ezen az eseményen a 65 év feletti nyugdíjasainkat ajándékcsomaggal, és sültkolbászos vendéglátással vártuk. A korábban kialakult szokásnak megfelelően az 50 éves házassági évfordulójukat ünneplőket is köszönthettük. Idén négy házaspárt köszöntöttünk.

Még az ünnep előtt sikeresen szét tudtuk osztani a szociális tűzifát. Az állami finanszírozásban biztosított 35 m3 tűzifa mellé önkormányzati finanszírozásból további 47 m3 fát biztosítottunk a rászorulók részére. Ilyen módon összesen 82 rászoruló kapott közösségünk jóvoltából segítséget, ami a hirtelen megérkezett hideg idején a legjobbkor érkezett meg mindenki számára.

A felsoroltak eredményes elvégzéséhez nagyon sok jó szándékra, az ünnep üzenetét beteljesítő krisztusi lélekre volt szükség. Köszönöm mindenkinek, aki eljött segíteni, ünnepeinken részt vett, hiszen ez bizonyítja, hogy közösségünkben él az összetartozás érzése, egymás iránti megbecsülés és szeretet.

Külön köszönöm azok munkáját, segítségét, támogatását, akik mindent megtettek az eredmény érdekében.

Köszönöm Janicska Judit, Kiss Bettina, Hiedl Eszter, Rothauszki Attila, Bíró András, Kardos Ferenc, Paksi János, Szabó Gábor, Nyugdíjas Klubunk tagjai, Kulturális Egyesületünk csoportjai, óvodánk és iskolánk dolgozói és tanulói, közmunka programunkban foglalkoztatott dolgozóink, Balázs Attila, Szakács Sándor, Rothauszki Józsefné Györgyi, Kondorné Buzási Edit, Kömüves András, Szabó Béla, Nyusa László, Milis Mihály, Csordás Zsolt és Krisztina, Kőszegi Imre, Nagy Mihály, Szabados László, Besenyei Csaba, Kiss Rozália, Nagy Lászlóné, Petrovszki Zoltán, dr. Varjú Mihály és még sokan mások önzetlen segítségét, munkáját, adományát, valamint Pákozd Nagyközség Önkormányzata támogatását.

 

Takács János

polgármester

Vissza