Hírek

Bankautomata telepítésének lehetősége-Pákozd

Pákozd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. és 2013. évben több alkalommal kereste a bankautomata telepítésének lehetőségét.  A megkeresett pénzintézetek érdemi ajánlatot nem adtak.

Pákozd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. és 2013. évben több alkalommal kereste a bankautomata telepítésének lehetőségét.  A megkeresett pénzintézetek érdemi ajánlatot nem adtak. Az Önkormányzat ismételt újabb megkereséssel élt (57/2013.(IV.29.) sz. határozat ) az önkormányzat számlavezető pénzintézetéhez, valamint a Magyar Postához és a kápolnásnyéki takarékszövetkezethez.  A számlavezető pénzintézet az automata működtetéséhez az önkormányzattól a hely biztosítása, kialakítása mellett egy millió háromszázezer Ft/évet meghaladó támogatást kért, továbbá a havi egy feltöltésen felüli többlet feltöltések esetén további 60.000,- Ft/ alkalom kiszállási díjat számlázott volna, amit az önkormányzat szűkös költségvetéséből nem tudott felvállalni. A posta és a kápolnásnyéki takarékszövetkezet nem adott értékelhető megoldási javaslatot, sőt a takarékszövetkezet kivonult a nagyközségből, Budai úton lévő fiókját bezárta, az ingatlanát eladta.

Fentieket összegezve a kérdésre a megoldási lehetőség: az önkormányzat a következő ciklusban a választópolgárok igényeit felméri, igényük esetén az adófizetők pénzéből megfinanszírozza a bankjegykiadó automata telepítésének és üzemeltetésének költségeit.

Pákozd, 2014. szeptember 22.

 

Tisztelettel:

 dr. Varjú Mihály aljegyző

Vissza