Hírek

Tanévnyitó

Tanévnyitó a Pákozdi Nemeskócsag Általános Iskolában

Takács János polgármester úr köszöntője a tanévnyitón.

2014. szeptember 01-én 8.00 órakor becsengettek a Pákozdi Nemeskócsag Általános Iskolában.

A Himnuszt követően a tanévnyitó ünnepségen Sárközi Cecília tanítónő által kiválóan felkészített 2. osztályos tanulók adtak emlékezetes műsort a jelenlévők nagy örömére.

Először nagytiszteletű Kardos Péter lelkész úr köszöntötte a gyermekeket.

Takács János polgármester úr köszöntötte a gyermekeket, a tanárokat és a szülőket, és tájékoztatást adott az önkormányzat által az iskolai tanévkezdés eredményes megkezdése érdekében tett intézkedésekről. Mivel örvendetes módon gyarapodik Pákozd Nagyközség lakossága, az óvodában 6. csoportot kellett kialakítani a kisóvodások számára, az iskolai könyvtárat új teremben kellett elhelyezni. E munkálatok közepette önkormányzati és pályázati forrásból sikerült az iskola egy részének tetőzetét elkészíteni, vizesblokkot felújítani, valamint több tanterem is megújult.

Az önkormányzat pályázatot készít az iskola energiatakarékos fejlesztésére, napelemek, hőszigetelések alkalmazására, a gépészet korszerűsítésére és a nyílászárók cseréjére.

Polgármester úr örömmel tájékoztatta a jelenlévőket, hogy kezdeményezését a tankerület  támogatta, így a 2014-2015-ös tanévben a Pákozdi Nemeskócsag Általános Iskola önálló iskolaként folytatja a pákozdi tanulók oktatását. Az eredményes oktató munkában, a nyugodt feltételek biztosításában az önkormányzat folyamatos segítséget nyújt, és minden megtesz annak érdekében, hogy a pákozdi tanulók jó oktatásban részesüljenek, és eredményesen tudjanak tovább tanulni.

Ezt követően a gyerekeknek jó tanulást, sok sikert, a szülőknek sok örömet, gondoskodást, a pedagógusoknak eredményes, jó munkát kívánt Takács János polgármester.

Ezt követően Molnár Péter igazgató úr a 2014-2015. évi tanévet megnyitotta.

 

Vissza