Hírek

Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat

Pákozd Nagyközség Önkormányzata a pákozdi fiatalok tanulmányainak támogatása érdekében  az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve a 2014. évre is kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati „A” és „B” típusú ösztöndíjpályázatát.

 

Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat

 

Pákozd Nagyközség Önkormányzata a pákozdi fiatalok tanulmányainak támogatása érdekében  az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve a 2014. évre is kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati „A” és „B” típusú ösztöndíjpályázatát.

 

BURSA HUNGARICA 2014



A pályázat benyújtási ideje: november 15.

 

Az "A" típusú pályázatra azok az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (kivéve a Magyar Honvédség és a fegyveres szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója; az aki középiskolai akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben vesz részt; doktori(Phd) képzésben részt vevők; külföldi intézménnyel hallgatói jogviszonyban állók), felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében, teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A "B" típusú pályázatra azok az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű (a 2013/2014. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett) pályázók jelentkezhetnek, akik a 2013/2014. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni.

Az ösztöndíj elbírálása a szociális rászorultság alapján, a pályázó tanulmányi eredményétől függetlenül történik.

 

Takács János

polgármester 

 

A pályázati kiírás az interneten a http://www.emet.gov.hu cím alatt hozzáférhető.

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx. A pályázat kitöltéséhez az alábbi linken talál megoldást:

http://www.emet.gov.hu/_userfiles/hirek/Bursa/2012_10_05/eper_bursa_palyazoi_felhasznaloi_kezikonyv_v1_6%20%283%29.pdf

 A regisztrációt követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése. A pályázónak a pályázati űrlapot a személyes és pályázati adatok feltöltését követően kinyomtatva és aláírva a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáin kell írásban, aláírva, a kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel (szociális helyzet igazolása: jövedelem igazolás, családipótlék igazolás, árvasági ellátás nyugdíjfolyósító igazgatóság által kiadott igazolása, különélési nyilatkozat, vagy bírósági végzés a különválás tényéről, gyerektartásdíj összegének nyilatkozata vagy bírósági végzés, 16. életévet betöltött gyermek iskolalátogatási igazolása, munkaviszonnyal nem rendelkező felnőttkorú esetén a munkaügyi központ igazolása, hogy ellátásban részesül-e vagy sem, ha igen milyen összegben, kérelmező hallgatói jogviszony igazolása: eredetben), együtt egy példányban benyújtania.

Amennyiben informatikai problémába ütközik az alábbi elérhetőségeken kaphat segítséget:

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Tel.: (1) 882-6876

E-mail: bursa@emet.gov.hu

Internet: www.emet.gov.hu (Bursa Hungarica)

 

Vissza