Hírek

Hálaadó zarándokút

 

A Pákozdi Római Katolikus Egyházközség hálaadó zarándokutat szervezett az

ANDOCSI SZŰZANYÁHOZ.

 

 

2013. október 13., vasárnap

 

„ Köszönteni jöttünk, óh Mária,

        néked hálát adni Krisztus Anyja.

Köszöntünk tégedet Mária,

  Mária, Úr Jézus szent anyja,

         angyaloknak királyné asszonya.”

 

A Pákozdi Római Katolikus Egyházközség hálaadó zarándokutat szervezett az ANDOCSI SZŰZANYÁHOZ. Pákozdról a reggeli istentisztelet után, 9 órakor két lelkipásztori kisegítővel, autóbusszal indult a 20 fős csoport. Az úton elmondtuk a zarándokok imáját, Mária-énekeket énekeltünk, rózsafüzért imádkoztunk, elfogyasztottuk a zarándok pogácsánkat.

Andocsra érve, a falu határától gyalog, énekelve folytattuk utunkat. Magunkkal vittük az erre az alkalomra készült Pákozd feliratú zászlót, rajta  Mária-szíve képpel, keresztet, az andocsi Szűz Anyának, és a karján ülő kisded Jézusnak pedig új ruhát.  A ruha sötétzöld bársonyból készült, aranyszínű szegéllyel. A virágok szalagján „Hálából a Szűz Anyának” felirat  olvasható.

A Somogy megyei kis falu temploma ünnepi díszben, a helyi plébános Szalai Tamás és a hívek nagy szeretettel fogadták a pákozdi zarándokokat.. Mindannyian meghatódva léptünk a templomba, s az öröm könnyeivel küszködtünk,  amint megpillantottuk a hófehérbe öltöztetett Nagyasszonyunkat  Máriát és a kisdedet.

A magasra tartott zászlónk alatt vittük ajándékunkat, amit a szentmisén az atya hálásan megköszönt, és megáldott. A szentmise végén elmondta a templom és a „Mária  ruhája” Múzeum történetét. Az általunk készített ruha a 329. a sorban. Máriát kéthetente öltöztetik olyan színű ruhába, ami az egyházi ünnephez illik. A Múzeum Európában egyedülálló, nagyon szép. Közös imával, énekkel köszöntünk el Máriától.

A templom előtt csoportképet készítettünk, majd hazafelé megálltunk Kapolypusztán egy közös ebédre. Meg kell említeni, hogy hálával és szeretettel gondolunk azokra, akik – ugyan szerettek volna – de nem tudtak velünk jönni. Imáinkba foglaltuk, akik adományaikkal, munkájukkal segítették a ruha, a zászló elkészítését.

 

Isten áldja, Mária segítse mindnyájunkat.

 

„Szűz Mária Szíve, béke példaképe,

            Fiad szent Szívénél közbenjárónk légy te.

                                               Békét adj szívünknek,

                                               békét családunknak,

                                               békét nemzetünknek,

                                               békét a világnak!”         Kardosné Lengyel Márta

 

Képek a zarándokútról

 

Vissza