Hírek

Tájékoztató a Felső övezeti ivóvíz hálózat fejlesztésének helyzetéről.

Tájékoztatom az érdeklődőket, hogy az ivóvíz hálózat fejlesztésre elkészült engedélyezési dokumentáció jóváhagyása egy mindenki számára érthetetlenül hosszúra nyúlt eljárást követően megtörtént.

A jogerős létesítési engedélyt 2010. április 15-én kaptuk meg. Ennek eredményeként megkezdhető a megvalósítás előkészítése, és azt követően – megfelelő számú érdeklődő esetén – a befizetéseket követően a megvalósítás.

Az Üdülőhelyi Bizottság 2010. április 15-én egyeztetést tartott, és meghatározta a következő lépéseket:
  1. Az érintetteket a lehető leghamarabb megkeresi az önkormányzat, aminek során az ÜHB-vel leegyeztetett szerződés kiküldésére is sor kerül. Ebben meghatározásra kerülnek az alapvető feltételek.
  2. A befizetéseket követően, és a visszaigazolások ismeretében lehet megrendelni a kiviteli, és ajánlati dokumentációt. Ehhez feltehetőleg közbeszerzési eljárást kell alkalmazni.
  3. A tervek birtokában lehet meghatározni, hogy melyik szakaszok megvalósítására van annyi befizető, hogy reálisan megvalósítható legyen. Ennek ismeretében kerül kiírásra a kivitelezésre a közbeszerzési eljárás.
Továbbra is alapvető cél az, hogy az érintett ingatlanok tulajdonosai minél nagyobb számban csatlakozzanak a megvalósításhoz, mivel ebben az esetben csökkenthető az egy ingatlanra jutó költség.
Döntés született arról is, hogy az utólag csatlakozóknak már emelt áron van csak lehetőségük a szolgáltatásra befizetni, és azt igénybe venni. Ezeket a szempontokat kérem a környezetében minden érintett tudatosítsa.
Jelzem azt is, hogy a jóváhagyott rendezési terv lehetőséget biztosít az üdülőterületen üdülőépítésre vonatkozó építési előírások szerint lakóház építésére. Minden építési engedélynek (lakó-, és üdülőépület) alapfeltétele a villany, és ivóvíz vezeték kiépítettsége. Ezzel az építési szándékkal rendelkezőknek számolniuk kell.
 
Pákozd, 2010. április 16.
 
 
 
 
 
                                                                                              Takács János
                                                                                              polgármester
Vissza