Hírek

Gyermeknap és Nemzeti Összetartozás Napja a Katonai Emlékparkban - 2017. május 27.

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete (HTBK) és a Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) vendégül lát Gyergyószentmiklósról és Nagyváradról érkező diákokat, az összetartozás jegyében.

A rendezvény nyitányaként május 27-én, szombaton 10.30-tól Kozma Ágnes moderálásában a Katonai Emlékparkban beszélgetésre kerül sor az „összetartozás” szellemiségéről a gyermekek szemszögéből.

11 órától közös játékra intiváljuk a résztvevőket, mely során nemcsak a kiállításokat tekinthetik meg a gyermekek, de közös csoportokban lehetőség lesz kipróbálni az Emlékpark idei évi újdonságát, a Raptor lézerharcot. Ezen kívül felfedező játék során a Zöldpont Egyesület közreműködésével a KEMPP titkai tájékozódási terepversenyén mérettethetik meg magukat az ifjoncok.

Az Emlékpark ezen a napon tartja gyermeknapi rendezvényét is, melyen további izgalmas programokat kínálunk: katonai technikai eszközök bemutatója (MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred kézifegyver- és híradástechnikai eszközök és katonai gépjárművek, MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj RÁBA-18, kézi felderítő és mentesítő eszközök és gázálarcba beöltöztetés), ’48-as ügyességi gyermekjátékok, Apródképző a kicsiknek, Hadapród képző a nagyobbaknak. E mellett közös játékra hívjuk látogatóinkat is! A programokon belépőjegy (karszalag) megvásárlásával van lehetőség részt venni.

Ezen a napon KEMPP NyíltnApp-ot tartunk, mely alkalmával kültéri digitális tárlatvezetőnk teljes információs tartalma díjmentesen elérhető az Emlékparkba látogatóknak! A KEMPP digitális tárlatvezető applikáció letöltésével a modern technika segítségével a park könnyedén megismerhető. Töltse le az ingyenes applikációt iOS vagy Android rendszerű okos telefonra és értesüljön egyszerűen híreinkről!

2017 év elején került meghirdetésre a HTBK és a KEMPP szervezésében 5. alkalommal a gyermekrajzpályázat. A felhívásra 848 pályamunka érkezett: Magyarország 33 településéről összesen 501, a Partiumból és Erdélyből 341 alkotás (22 településről). Május 21-én befejeződött a „Festum Varadinum”, az a nagyváradi kulturális fesztivál, melynek keretében megrendezésre került az idei évi, „Mindenünk e zászló” gyermekrajzpályázat határon túli ünnepélyes eredményhirdetése és kiállítása.

A Váradi Várban kiállított, több, mint 400 gyermekrajzot, mintegy 800 érdeklődő tekintette meg.

A kiállítás anyaga Székesfehérvárra került, ahol napokon belül megkezdődik a nagyszabású kiállítás berendezése és 2017. május 26-án 13 órakor a Szent István Művelődési Ház Szent István termében kerül sor a hazai eredményhirdetésre és a kiállításmegnyitására.

A rendezvény kapcsolódik a Nemzeti Összetartozás Napjához is, s ennek szellemében gyergyószentmiklósi és nagyváradi diákok műsora is gazdagítja a programot.

A Katonai Emlékpark, mint a gyermekrajzpályázat egyik szervezője, május 27-én vendégül látja az Erdélyből és a Partiumból érkező diákokat, akik a környékbeli gyerekekkel együtt fedezik fel az Emlékparkot, a közös nemzeti múltunk hadtörténelmi eseményeit, valamint a játékok és közös programok során ismerik meg egymást és köthetnek barátságokat.

A Nemzeti Összetartozás Napját az Alba-Kor Kft, Székesfehérvár MJV Önkormányzata és Deák Lajosné önkormányzati képviselő támogatta.

A rajzpályázat Buth Sándor önkormányzati képviselő támogatásával valósulhatott meg.

További információ: www.kempp.hu

Katonai Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft

8095 Pákozd, Mészeg-hegy 087 hrsz

kempp@kempp.hu

www.kempp.hu

Vissza