Hírek

Pákozd településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosítás véleményezési szakasz lezárásához

Közlemény

Pákozd településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosítás

véleményezési szakasz lezárásához

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról
és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet szerinti egyszerűsített egyeztetési eljárás a településrendezési eszközök tekintetében megtörtént.  A kormányrendelet 39. § (2) bekezdése értelmében a véleményezést követően a beérkezett véleményeket – egyeztetés esetén a jegyzőkönyvet is – ismertetni kell a képviselő-testülettel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a Képviselő-testület dönt. A vélemény, észrevétel el nem fogadása esetén a döntést indokolnia kell.

A véleményezés során az érintett államigazgatási szervek részéről az  észrevételek érkeztek, melyet a tervező figyelembe vett.

A Képviselő-testület 2015. augusztus 12-i ülésén  - a Fehér Vártervező Kft. 2015. augusztus keltezésű, "végső szakmai véleményezésre" elnevezésű tervdokumentációja alapján - a településrendezési eszközök módosítása tekintetében a véleményezési szakaszt lezárta.

A Képviselő-testület felkérte a Polgármestert, hogy jelen döntést követően  az állami főépítészhez a tervet nyújtsa be végső véleményezésre.

A tervet közzéteszem, a hivatalban is megtekinthető.

 

Pákozd, 2015. augusztus 13.

Takács János

polgármester