Hírek

Tűzgyújtási tilalom - Tűzgyújtási rendelet Pákozd Nagyközségben

Országos tűzgyújtási tilalom elrendelése

 

Tájékoztatom a Lakosságot, hogy a Földművelésügyi Minisztérium országos tűzgyújtási tilalom elrendelésével kapcsolatos határozatát az alább csatolt dokumentumban olvashatják.

A Földművelésügyi Miniszter által elrendelt tűzgyújtási tilalom az erdőkre, útmenti fásításokra, tűzrakó helyekre, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre terjed ki.

Tehát a kétszáz méteren túl lévő belterületi lakóingatlanok kertjeiben, a helyi önkormányzati rendelet által biztosított időpontokban lehet avart és kerti, növényi hulladékot égetni, melyet Pákozd Nagyközség 7/2013. (III.26.) sz. önkormányzati rendelete a következő időpontokban tesz lehetővé október 1. és június 1 közötti időszakban:

hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 16 óra után
csütörtökön 14 óra után

Szombaton, vasárnap, ünnepnapokon, valamint a június 1. és szeptember 30. közötti időszak teljes tartama alatt tilos az égetés.

Az égetést végző nagykorú személy az égetés teljes időtartama alatt köteles a helyszínen tartózkodni. Csak a száraz kerti hulladékot szabad elégetni.

Kérem Pákozd Nagyközség Lakosságát, Ingatlantulajdonosait, hogy – amennyiben módjuk van rá - elsősorban komposztáljanak, tűzgyújtás esetén a fentiek betartása mellett körültekintően járjanak el.

                                                           

Tisztelettel:                                                   

dr. Kömüves Hajnalka

           jegyző

A linkre kattintva olvasható az országos tűzgyújtási tilalom elrendeléséről szóló határozat:

/images/uploaded//File/tuzgyujtas/orszagos_tuzgyujtasi_tilalom.pdf

Vissza